Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:229, Did:0, useCase: 3


Pirmā palīdzība paģiru ārstēšanai

Pārāk liels alkohola daudzums ir kaitīgs veselībai. Tas atsaucas uz sirds un asinsvadu sistēmu, ietekmē nakts miegu un partneru seksuālās attiecības, nemaz nerunājot par ekonomisko stāvokli. Gadās, ka pēc iepriekšējās dienas vētrainā vakara no rīta pārņem mokošas paģiras. Lai izvairītos no sliktās pašsajūtas, noderēs daži ieteikumi, kā lietot alkoholiskos dzērienus un kā rīkoties, kad ir iedzerts par daudz.

Alkohola devas (Viena deva atbilst 15 gramiem 100 grādīgā alkohola).

Alkohola lietošana ir mazāk kaitīga, ja nedēļas laikā vīrieši neizdzer vairāk kā 22 devas, bet sievietes nepārsniedz 12 devas alkohola. Dienas garumā nekad nevajadzētu dzert vairāk kā piecas devas alkohola.

0.5l gaišā alus pudele- 1.5 devas;
0.5l tumšā alus pudele -2.5 devas;
0.5l sausā vīna pudele - 6 devas;
0.5l liķiera pudele - 10 devas;
0.5l degvīna pudele - 15 devas.

Ja alkohols ir kā atkarība.

1. Stirpru grādīgu dzerienu vietā var izvēlēties dzērienus ar mazāku alkohola saturu un mazās pudelēs.

2. Izvēloties alkoholisklos dzērienus, jāņem vērā to kvalitāte.

3. Deserta vīnus vienā reizē nevajag dzert daudz, bet tikai tik, cik nepieciešams apetītes uzlabošanai.

4. Īpaši uzmanīgam jābūt, lietojot tādus stiprus alkoholiskos dzērienus kā džins, viskijs, degvīns, rums un konjaks, jo no tiem ātri var veidoties dzeršanas ieradums.

5. Pirms lietot alkoholiskos dzērienus, jābūt labi paēdušam vai pārtikas produkti jālieto paralēli dzērienam, kā arī jāizvairās no tūlītējas glāzes iztukšošanas.

6. Jāiemācās dažreiz arī atteikties no alkohola un jācenšas pakāpeniski palielināt to dienu skaitu, kad alkohols netiek lietots vispār. Jo mazāk alkohols tiks lietots, jo mazāka kļūs vēlme pēc tā.

7. Jākontrolē izdzertā alkohola daudzumu. Organisms spēj ātri pierast pie alkohola un līdz ar to nākošajā reizē būs vēlēšanās iedzert vēl vairāk, taču alkohola daudzumu palielināt nevajadzētu.

Padomi paģiru mazināšanai.

1. Pēc pārmērīgas alkohola lietošanas, ja ir vemšana, var izdzert sāļu šķidrumu, piemēram, sodas ūdeni.

2. Organisma attīrīšanai nepieciešams izdzert daudz šķidruma. Palīdzēs minerālūdens vai pelašķu, asinszāles, kumelīšu un piparmētru zāļu tējas.

3. Paģiru sajūtu mazināšanai palīdzēs arī medus ūdens, pietiks ar tējkaroti medus uz ūdens glāzi.

4. Labākai pašsajūtai lietderīga būs skābu kāpostu sula. Noderēs arī gurķu marināde, taču jāskatas, lai tā nebūtu pārāk stipra.

5. Slikta dūša mazināsies, ja pagatavos kādu dzirkstošu dzērienu, piemēram, maisījumu no tējkarotes citronskābes, tējkarotes dzeramās sodas un ūdens - jādzer, kamēr tas ir dzirkstošs.

6. Lai uzlabotu pašsajūtu, var izdzert pudeli alus vai glāzi baltvīna.

     [+] [-]

, 2011-01-02 10:47, pirms 13 gadiem
Piektais padoms paģiru mazināšanai ir īstais. Tā man mācīja fāčuks.

     [+] [-]

, 2011-01-02 20:06, pirms 13 gadiem
tagad nopērkams speciāls līdzeklis, neatceros kā tas saucas, bet saka, ka palīdz